Napsat recenzi

Grand hotel Neum - výlet do Bosny

Recenze hotelu Grand Hotel Neum *** (Bosna a Hercegovina - Bosna a Hercegovina - Neum)

Hodnocení:
průměrně: 2/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2015
Přečteno: 458x
Recenze se líbila: 804 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Grand hotel Neum je nově zrekonstruovaný čtyřhvězdičkový hotel v Bosně a Hercegovině, asi nejlepší v celé bosenské riviéře, která má ale pouze pár kilometrů mezi Chorvatskem. Bosna a Hercegovina celkově moc nemá turistům co nabídnout - moře má jen kousek a je to takové horší Chorvatsko, v horách se moc nemůže chodit, protože ještě není vše odminováno, je to poměrně nebezpečné, národní parky také nemají moc co nabídnout, kulturní památky byly bohužel většinou zničeny ve válce 91-95, snaha o zrekonstruování je pomalá, nejspíše nejsou peníze, vztahy tam budou asi vždy napjaté vzhledem k tomu, že zde žijí tři odlišné národnosti a to Chorvati, Srbové a muslimové. Ve zkratce - k moři lépe do vedlejšího Chorvatska, do hor do Černé Hory. Zajímavá by možná byla návštěva Sarajeva, kterou jsme bohužel neabsolvovali - cestovky tam zájezdy nepořádaly a není tam teď úplně bezpečno, islám hrozí všude. Je to škoda, celkem nás země jako taková zklamala. Vyzdvihla bych vodopády Kravica - krásná přiroda, kde se dalo koupat pod vodopády, opravdu "magical".

Do hotelu jsme jeli s cestovkou *** autokarem. Bohužel byla trochu horší organizace, pár dní předem jsme se dozvěděli, že pobyt máme od soboty, ale že budeme odjíždět autokarem už v pátek ráno a ne odpoledne, tudíž jsme si museli vzít o den více dovolenou v práci, což může být problém, když s tím člověk nepočítá dopředu. Vzhledem k tomu, že do Bosny se opravdu tak dlouho nejede, je to cca 18 hod., tak nás vyhodili v hotelu v půl třetí ráno, bez jakýchkoli informací, na recepci jsme zjistili, že pokoje budou volné až od 14 hod. a spali jsme na křeslech v lobby. Což je po 18 hod.v autobuse poměrně nepohodlné. Problém je v tom, že zájezd je především organizován pro Černou Horu, kam se dojelo nejspíš v pohodlných ranních hodinách s následným ubytováním, horší to bylo určitě pro cestující dále do Albánie, v Černé Hoře museli přestoupit na minibus... Na cestu zpátky nás měli informovat na recepci, kdy bude odjezd a také někomu ze skupiny měla přijít zpráva o přesném času odjezdu ...vzhledem k tomu, že jsme se všichni neznali, tak to bylo takové horší, nahánět se a zjišťovat, jestli někdo něco ví nebo ne. Nikdo nic nevěděl, nikdo zprávu nedostal ...Proto jsme zase usnuli v lobby ...o půlnoci přišla jedné cestující zpráva, nikomu jinému!, že odjezd bude ve 2:15 ráno ..z hotelového pokoje nás vyhodili předchozí den v 10 dopoledne ...opět trochu nepohodlné ..cesta se následně protáhla na 19 hod., protože řidič zapomněl na povinné přestávce v Budějovicích potvrdit 45 minutovou pauzu, takže jsme ji museli o hodinu později absolvovat znovu v Táboře ...Organizace tedy nic moc, na druhou stranu, co se týče vyzdvihnutí pozitiv - tak bus byl opravdu pohodlný, takže cesta utekla celkem rychle, ranní vaření párků také není špatný nápad, člověk je vyhládlý po dlouhé cestě (škoda,že nejím párky. ..) a samozřejmě je výhodou cena, letecká doprava by vyšla o hodně dráž ..Za tu cenu se ta doprava dala přežít :))

Ubytování  průměrně (3,3/5)

Grand hotel Neum je čtyřhvězdičkový hotel, nově zrekonstruovaný, a je poměrně hezký. Je zde celkem čisto, což v Bosně, ale ani dále v Černé Hoře, v Albánii není moc zvykem, většinou se všude válí odpadky, najít dobré ubytování může být problém, myslím, si že je to určitě nejhezčí hotel zde. Je zde více cestovek z různých zemí, zejm.Fram z Francie, která si zde zajišťuje pro své hosty i animační program. CK zde žádné zázemí nemá. Největší zklamání pro nás bylo, že na infu o zájezdu je napsáno, že hotel pořádá výlety, ale on žádné výlety nepořádá, nic neorganizuje, jsou zde jen cestovky - již zmiňovaná francouzská a dále polská, které si zařizují výlety ve svém jazyce ...Od hotelu nic ..byli jsme tím dost zklamání, protože jsme vybírali cíleně hotel, co výlety nabízí, chtěli jsme se podívat po okolí ...naštěstí asi 20m od hotelu je místní cestovka - RivaTours, která výlety nabízí v bosenštině a angličtině :) - takže jsme si výlety objednali tam a s touto cestovkou ve všem naprostá spokojenost.

V různých recenzích na tento hotel jsem četla stížnosti na nedostatek výtahů, jsou 3 a jsou dost bussy vzhledem k počtu lidí, co jsou zde ubytování ...ale nikdo nikoho nenutí jezdit výtahem, dají se použít i schody :) což samozřejmě líní lidé nedokážou a to mě mrzí ...

Co se týče pokojů v hotelu, patra jsou rozděleny dle cestovek - pro **** bylo připraveno nejspodnější patro, výhled byl na moře, bylo vidět, že v pokoji před námi byli Češi ...byly odšroubované žárovky a baterky chyběly i v trezoru, takže jsme museli volat personál, ale vše ochotně dovybavili. ..Proč se proboha musí Češi tak ztrapňovat, to nechápu ...

Strava a stravování  průměrně (3,7/5)

Stravování jsme měli formou polopenze, ale dají se objednat i obědy, *** zajišťuje polopenzi. ..což určitě stačí, přes den člověk v těch vedrech nemá moc hlad a švédské stoly jsou bohaté, nacpat se tam dá opravdu hodně. Výtky bych měla pouze k pití, číšnici jsou hrozně laxní, nápoje skoro vůbec nenabízí, musí se za nimi běhat, protože bez pití se jíst hranolky opravdu nedá ...ale pokud se člověk s číšníkem seznámil a on věděl už, že si budete objednávat, tak se přišel i zeptat, mluvil tedy pouze bosensky, ale ono se to opravdu dá - "jedno pivo" rozumí a "velká minerálna voda" taky :) Takže s komunikací žádný problém, zezačátku jsme spíš byli fakt naštaví, že si nás nikdo nevšímá ..Možná je to opět dáno tradicí Čechů, kteří si pití neobjednávají a už je to zde známé ...jelikož je zde pevný zasedací pořádek a Kovotour sedí v koutě pospolu ..To nás první den trochu rozhodilo, když nás s rozhazujícíma rukama začal číšník odvádět jinam, když jsme si sedli na jiné místo ..

Jídla bylo hodně, ale rozmanitost nebyla moc velká, snaha o tématické večeře moc neproběhla a žádné místní speciality jsme neochutnali ...většinou byla nějaká ryba, což chválím, pak nějaká masa, kuře, hovězí i vepřové (moc muslimů ubytovaných v hotelu nebylo), hranolky, rýže, těstoviny ..občas třeba rizoto s mořskými plody apod., salátový bufet a dezerty, každý den meloun k snídani i k večeři ..snídaně ve stylu English breakfast včetně míchaných vajíček, slanin, klobás nebo třeba palačinek.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3/5)

Problém byl možná trochu s klimatizací, občas prostě vypnula a nešla nahodit, také jsme kvůli tomu museli na recepci a paní tam říkala, že je to teď problém ve více pokojích, že budeme čekat, ale vše ochotně v ten den hned opravili ..což neznamenalo, že by to pak začalo dobře fungovat :)

Služby v hotelu nám vyhovovaly - je zde velké fitko s klimatizací a krásným výhledem na záliv, chodili jsme skoro každý den, dále velký bazén s mořskou vodou, část je krytá a ve stínu, lehátka a slunečníky zdarma k dispozici, ovšem často rozebrané lidmi, co si tam hodí ručník ráno a lehátko zaberou.

S angličtinou to tam opravdu personál nepřehání, ale zvládli jsme se domluvit, takže nebyl problém. Personál byl trochu laxní, zejména číšníci, možná je to jižanskou náturou a tím vedrem ..

Úklid probíhal každý den - výměna ručníku, nový toaleťák, opět bez problému.

Pláž a moře  průměrně (1,5/5)

Bosna má pláž v zálivu, pláže malé, kamenité nebo vstup do vody ze skal či betonu, lidí hodně, k hotelu patřila vlastní plážička, ale vykoupali jsme se jednou v moři a to nám stačilo, jak jsem uvedla v úvodu ..horší Chorvatsko ..

Byla zde možnost projet se výletní lodičkou po celém pobřeží, to jsme využili, ale nic moc jsme neviděli :) vypadá tam celé pobřeží stejně :)

Okolí hotelu  průměrně (3,5/5)

V městečku Neum není k vidění nic :)

Pláže také nejsou na nějaké promenády, pokud chce člověk něco vidět, musí vyrazit na výlet do okolí.

Blízko jsou chorvatské hranice, přes které se jede v podstatě kamkoli, velice blízko, asi 60km je Dubrovník v Chorvatsku, který je opravdu krásný a stojí za vidění :) Plus může být nejen to, že se tam natáčelo Královo přístaviště ze Hry o trůny a můžete si udělat fotku na Železném trůnu :)))

Z kulturních památek je nejzajímavější Mostar, je to střet kultur, západní část je katolická a východní muslimská. Rozděluji je řeka Neretva přes kterou je postaven Starý kamenný most, nejvýznamnější památka ...ovšem byla zničena během války, nyní je zrekonstruován, ale je to asi jediná věc, kterou zde najdete ..Ten most je vážně pěkný, ale pak je tam pár muslimských mešit, kam není teď dobrý moc chodit ..pak spousta obchůdků pro turisty v muslimském duchu - jako v Tunisku, Turecku, modrý oko všude apod. .a dále spousta zruinovaných opuštěných domů, ze kterých lidé ve válce utekli, nikdo s tím nic už neudělal, jsou to sutiny ..a tak tam všude visí nápisy, pozor ruina ...dá se tam narazit i na miny ...takže celkově zvláštní dojem ..

Poté se pořádají výlety do Medugorje, což je katolické poutní místo ..zde kromě kostela není opravdu nic. . .Ale je to celkem moderní místo, mše hlásí na velkých billboardech.

Nejlepší byl výlet k vodopádům Kravica, to opravdu stojí za to, je to fakt "magical", nechat na sebe padat vodopády vody, plavat pod nimi ...fakt super zážitek, to můžu jedině doporučit!

Celkový dojem  průměrně (2/5)

Celkově nás Bosna zklamala jako země, doprava s *** byla komplikovaná, ale hotel na druhou stranu byl dle očekávání, ten byl pěkný.

Takže pro lidi, co se chtějí válet u moře, u bazénu, občas zajít do fitka či na masáž, dát si u bazénu míchaný drink, je to skvělá relaxace ...pro někoho akčnějšího, kdo chce pořádat výlety, u vody se nudí, tak se nudit bude ...Za vidění určitě stojí vodopády Kravica a Dubrovník v Chorvatsku, který je kousek a cestovky tam pořádají výlety. .

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 1
z 3 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Bosna a Hercegovina - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání