Napsat recenzi

Hotel Framissima Les Dunes D'or ****

Recenze hotelu Les Dunes d'Or Ocean Club Hotel **** (Maroko - Souss Massa - Agadir)

Hodnocení:
průměrně: 4,3/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2013
Přečteno: 2 204x
Recenze se líbila: 560 čtenářům
Fotografie: 5
Videa: 0
Komentáře: 0
  • hotelový areál hotelový areál
  • hotelový areál hotelový areál
  • pohled z terasy pohled z terasy
  • hlavní bazén hlavní bazén
  • kozy labužnice (po ceste do Marakéše) kozy labužnice (po ceste do Marakéše)

Parádní dovolená. Skutečně nelituji, že jsem si dala opravdu práci s vyhledáváním informací a recenzí a nakonec vybrala tento hotel. Tím spíš, že se jednalo o moji první návštěvu Maroka a že mé první dojmy z této překrásné země nebyly ničím zbytečně kaženy.

Ubytování  průměrně (4/5)

ubytování naprosto dostačující, koupelna a WC spojené, vstup z terasy přímo do zahrady. každý den úklid standart. jediné co mi trochu vadilo, byla dle mého gusta méně výkonná klimatizace.

Strava a stravování  průměrně (4,3/5)

snídaně - všemožné druhy pečiva, velká spousta pečiva sladkého. vajíčka, nějaké párky či klobásky či co to bylo, cereálie, sýry, zelenina, ovoce, salámy, tvaroh, marmeláda, prostě na co si kdo vzpomene. Obědy a večeře - všemožné maso, spousta zeleniny tepelně upravené i v "salátovém stavu", výborné byly gratinované brambory a lilek; mořské plody (i když mořský ježek byl docela brutus, ale proti gustu;), ovoce, převelice dobré dezerty, ryby na x způsobů, olivy zelené, černé a úžasné fialové. K pití pokaždé pomerančový fresh, velká láhev vody standartně na stolech (ovšem pokud jste přišli spíše ke konci, už bylo třeba žádat číšníky, příp. i o příbory apod.). k večeři bylo možné dostat láhev (1 l) červeného nebo růžového vína (snad i bílého, ale přiznám se, že to jsme ani nezkoušeli). Určitě ochutnejte pivo Flag, je to marocké pivo a moc dobré.

Naprosto úžasná je ala carte rybí restaurace. Je nutné si místa rezervovat jeden den předem, ale stojí to za to! je také možné si místa rezerovavt opakovaně. bohužel jsme do ní zavítali až den před odletem domů, takže jsme ji navštívili pouze jednou. Předkrm - krevety, 2. předkrm byly obalované rybí kousky s domací majonézou, hlavní chod byl podle Vašeho výběru (my jsme dali přednost grilovaným sardinkám a byly výborné!), dezert z listového těsta.

Jednou za týden je večeře o 4 chodech v kongresovém centru, vyžaduje se společenský oděv. Po večeři vystoupí animátorský tým s programem (my jsme v jejich podání shlédli muzikál Liberte).

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,2/5)

Animátorský tým nelze popsat jinak než super. pokud jste akční typy, nebude zde pro Vás žádný prostor pro nudu. Téměř každý večer, se v prostoru divadla odehrávala nějaká představení (bohužel ovšem ve francouzštině, nicméně i pro nás jakožto francouzsky nehovořící velmi zábavná), jednou dětský večer. Tímto ještě jednou velký dík české animátorce Adélce!

Co se číšníků týče, většina z nich je velmi milá a přátelská, a pokud člověk nezapomíná na spropitné, nemusí v zásadě nikdy na servis čekat. Na recepci se domluvíte bez problémů anglicky, s číšníky jsem spíš mluvila německy. Ve zkratce dorozumět se i bez francouzštiny není problém.

od půl dvanácté se otevírá diskotéka, která patří k hotelu, nicméně zde již neplatí AI, takže si pití musíte platit sami (bohužel zde není k zakoupení ani pivo ani víno, nicméně klasický tvrdý alkohol a nealko ano).

Okolí hotelu  průměrně (4,6/5)

na pláži bylo poměrně dost místních (po ramadánu je to prý zcela obvyklé), ale až na pár zvědavců Vás nikdo neotravuje (tím spíš, pokud jste v části vyhrazené hotelu). moře ideální pro slabší plavce, než dojdete do nějaké větší hloubky, trvá to. Pláž byla čistá, písek velmi horký:)

Určitě si zajděte do hamámu! je to báječný relax.

Výlet do Marakéše byl taky úžasný, tříhodinová cesta uběhne jako nic (se zastávkou k vyfocení koz na stromech;). Připravte se ale na opravdu vražedné vedro. My jsme sice vychytali obzvlášť příznivou konstelaci, v Marakéši bylo snad 34 (a stejně z nás teklo:), ale standartní teploty sem tam pohybují údajně spíš nad 40-45. ale stojí to za to!

velký pozor si ale dejte u krotitelů hadů a opiček na náměstí (podobní krotitelé hadů jsou také u pevnosti Kasbah v Agadiru), ceny za fotografie jsou naprosto neúměrné. To byly také jediné situace, kdy jsem se v Maroku setkala s nějakou větší oprsklostí.

k nakupování - určitě si jako první zajděte do krámků "s pevnými cenami" (v okolí hotelu jich je několik). v nich si totiž utvoříte představu, kolik má zhruba cenu zboží, které je jinde prodáváno i po zdlouhavém smlouvání mnohem dráž.

Celkový dojem  průměrně (4,3/5)

I když nerada jezdím dvakrát na totéž místo, sem bych se určitě ráda brzy vrátila

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 9
z 10 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro obchodníky
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Souss Massa - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání