Napsat recenzi

Atlas Amadil Beach letní dovolená

Recenze hotelu Amadil Ocean Club Beach Hotel (ex Labranda Amadil) **** (Maroko - Souss Massa - Agadir)

Hodnocení:
průměrně: 4,1/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2014
Přečteno: 1 602x
Recenze se líbila: 556 čtenářům
Fotografie: 8
Videa: 0
Komentáře: 0

Dovolenou v Agadiru bychom určitě neměnili a jsem moc rádi, že jsme se rozhodli jet zrovna do téhle destinace. I když bude popisováno pár negativních věcí, na dokonalou dovolenou musíte mít buď sakra štěstí, nebo si pořádně připlatit. Dovolená v hotelu Atlas Amadil Beach byla co se týče poměru cena / služby průměrná až nadprůměrná. Moc jsme si ji užili. Let tam trval kolem čtyř hodin, ten zpáteční byl o něco kratší. Záleží, jakou letovou hladinu zrovna chytnete a samozřejmě taky na počasí. V srpnu 2014 bylo v Agadiru o hodinu méně než v ČR, takže hodinky bylo třeba přetočit. Chytřejší telefony to zvládnout za vás. Cena naší dovolené vyšla lehce pod 18 tis. Kč na 8 dní s all inclusive. Pokud bychom měli hodnotit počasí, tak statistika říká, že v Maroku je 90% dní v roce slunečných. Nejspíše tomu tak doopravdy je. Jenže musíme brát ohled na oceán, který si dělá, co chce. V reálu tomu je tak, že pár kilometrů do vnitrozemí je pařák a u moře můžete klepat kosu. My měli bohužel první čtyři dny zataženo, občas poprchávalo a bylo nehezkých 20°C. Až v druhé polovině dovolené se konečně udělalo trochu hezky. Večery byly téměř vždycky jasné, ale na procházku si určitě vezměte svetr nebo mikinu. Nám by se hodila i bunda, kterou jsme bohužel neměli. Žádné pařáky nečekejte, hlavně ráno, kdy jde od Atlantiku opar, který se vybírá se až před obědem. Pokud budete koukat na předpověď pro Agadir na internetu, nenechte se zmást. Radar je na letišti, které je na tom o trochu jinak než samotné pobřeží Agadiru. Úplné jasno a azuro jsme neměli vůbec, vždy bylo sluníčko trochu zastíněné. V Maroku se mluví hlavně arabsky, dále berbersky, francouzsky a anglicky. Na turistické a úřední úrovni vládne hlavně francouzština, angličtina spíše na základní dorozumění. Co nás překvapilo, v Agadiru nebyl skoro vůbec žádný hmyz. Jen jejich noční komáři, od kterých štípanec lehce otekl. Tudíž doporučujeme repelent s sebou.

Ubytování  průměrně (4,2/5)

Jedná se o pěkný hotel, který je nově po rekonstrukci a udělá na vás opravdu ten správný dovolenkový dojem. Hotelový komplex jak má být. Najdete zde pěknou vstupní halu, otevřené výtahy, bary a místo pro večerní program, který můžete sledovat z terasových chodeb vedoucí k pokojům. Prostorům jako takovým dáváme 100%. To stejné platí pro pokoje. Všechny jsou pěkné, nové a moderní, s plochou TV, kde hraje pár arabských a francouzských programů. Pokojová služba uklízela každý den. Když jste nechali nějaký dolar na posteli jako bakšiš, tak byl úklid ještě kvalitnější. Bakšiš chtějí mimo jiné skoro všude a pobyt si s ním určitě vylepšíte. Na pokoji máte terasu, koupelnu spojenou s WC, minibar (docela drahý, s programem all inclusive nemá cenu využívat) a trezor – za ten se taky platí. Trezor jsme nepoužívali a z pokojů se nám nikdy nic neztratilo. Celkově jsme se cítili v hotelu bezpečně. I když je Maroko rozvojová země, v hotelu byla k nalezení i Wi-Fi. Zatím jen na specifických místech. Tato místa vám prozradí personál hotelu nebo je poznáte tak, že uvidíte chumel lidí s tablety a telefony v ruce. Jednotlivé pokoje byly buď s výhledem na město – parkoviště, s výhledem na bazén nebo s výhledem na moře. My dostali pokoj s výhledem na parkoviště, tzv. standart. Zašli jsme na recepci a začali trochu smlouvat za lepší výhled. Recepční chtěl nejdříve za výměnu 100EUR, pak jsme to stáhli na 35EUR a hned měli výhled na moře. Někdy jde toto vybrat hned při rezervaci, někdy ne. Záleží i na kapacitě obsazenosti. V hotelu s námi bylo i pár Čechů, se kterými jsme se však potkávali minimálně. Ubytování bychom dali celkem 90%.

Strava a stravování  průměrně (3,7/5)

Jak už bylo řečeno v sekci o službách, stravování a celkově obsluha byl jeden velký průšvih. Lépe by to snad zvládnul i prvák na učňovském oboru. Jídlo v restauraci bylo věčně studené a nedochucené. Silnější přisolení udělalo z jídla alespoň trochu poživatelné. V hlavní jídelně lítali ptáci a byli od nich pokálené židle. Personál toto ani neuklízel! Věčně chyběly příbory nebo talíře. Když už byl inventář na svých místech, tak ne úplně čistý a talíře byly mastné. Pořád by se to dalo snést, ale při pohledu na styl práce místních číšníků se nám protočily panenky. Práce bez systému, bez organizace a bez přípravy. Občas prošel kolem nějaký manažer provozu, který však nic neřešil. V porovnání s českou gastronomií opravdu velký a znatelný rozdíl. Z hlavní jídelny byl krásný výhled na oceán, což aspoň maličko vylepšovalo situaci. Najíst se dalo, ale opravdu se musely oči hodně přimhouřit. Tady vidíme hodně velkou rezervu. Určitě nechceme, aby vás toto nějakým způsobem odradilo, protože nejet do Amadilu na dovolenou jen kvůli tomuto, by byla hloupost. Maročani moc maso nemusí, na bufetu byla hlavně zelenina (teplá i studená), ovoce, občas ryba nebo vepřové maso, které bylo výrazně označené (kvůli místním muslimům, jelikož oni považují prase za nečisté a nejedí ho). Dále nechybělo nepřeberné množství vynikajících zákusků. Místí voda není závadná, ale jelikož má údajně vyšší obsah minerálů, tak raději nepít. V restauraci si můžete říct při každém jídle o velkou láhev balené vody a s tou pak fungovat. Led a místní nápoje byly údajně taky z vody balené.

Doporučujeme ochutnat koblihu či donut prodávaný místními prodejci všude kolem vás. Kvalita je nesrovnatelné s ohledem na české supermarkety. (My jsme usmlouvali jednu koblihu na 3 MAD. Poté, co však prodejce zjistil, že nemáme žádné drobné peníze – pouze samé papírové 100 MAD, raději nám dal koblihu zdarma, než aby nám musel vracet.  Prodejci mají s velkými bankovkami problém, ne vždy mají na vrácení.)

Žádné zažívací problémy jsme neměli, ale prevenci jsme nepodcenili. Určitě si v Česku kupte nějaké prášky typu probiotika a jezte je už pár dní před pobytem, dále pak v průběhu a i po dovolené. Vhodná je též slivovice nebo podobný alkohol, kterým obohatíte svůj každodenní jídelníček – nejlépe hned po ránu a na lačno. Prevence není nikdo dost. Nám díky této kombinaci vůbec nic nebylo a mohli jsme si užít dovolenou na 100%.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,2/5)

V rámci pobytu jsme měli zaplacen program all inclusive. Na začátek musíme říct, že byl opravdu hodně znát rozdíl mezi tím, kdo měl zelené pásky s all inclusive a těmi, kdo měli pásky žluté s polopenzí. Lidé s polopenzí si totiž vše ostatní (kromě snídaně a večeře) hradili zvlášť. Kolem hostů, kteří platili během dne hotově, běhal personál jako divý. My, i když jsme měli vše zaplaceno v ceně pobytu, jsme byli značně přehlíženi. Tak to prostě bylo a štvalo nás to. Tentýž drink chutnal v každém baru úplně jinak, polední snack (sendvič s hranolky nebo pizza) byl katastrofa jak na chuť, tak i na dobu přípravy – čekali jsme na jídlo i přes půl hodiny. Na barech byl nepořádek, vše špinavé a obsluha většinou nestíhala ani menší frontu. Velký palec dolů. Snídaně byly od 7 do 10 hodin (na dveřích avizováno už od 4 hodin!), obědy od 12.30 do 15 hodin a večeře od 18 do 22 hodin. Pozdní snídaně na baru u bazénu od 10 do 12 hodin a pozdní oběd na tomtéž místě od 15 do 18 hodin. Jídlem byl vykryt celý den. V rámci all inclusive máte možnost jít jednou za pobyt do a la carte restaurace. Na výběr jich bylo vícero, my vybrali tu Marockou a dobře jsme udělali. Konečně jsme si dopřáli normální teplé jídlo. Všude v hotelu byla ochranka a hlídala hotel jak uvnitř tak venku. V hale se nacházeli dva předražené obchůdky. Určitě se vyplatilo vyrazit na nákupy do města. Dále zde byl i bankomat, který vydával jejich místí měnu – marocký dirham. Další služby hotelu typu wellness, posilovna, masáže,… byly extra za poplatek. My jsme je nevyužili. Hotelová recepce slouží také jako směnárna. Dovezená EURa či dolary si zde můžete vyměnit za místní marocké dirhamy. Kurz není nijak znevýhodněn. Výměnu lze uskutečnit i v místních všudypřítomných bankách. Nezapomeňte si vždy uschovat účtenku o této transakci. Pokud vám totiž na konci pobytu zbyde nějaká obnos místní měny (114 MAD a více), je možno peníze vyměnit zase zpět, avšak pouze na letišti a právě po předložení tohoto dokladu.

Pláž a moře  průměrně (4,3/5)

Pláž byla překvapivě velice čistá a rozsáhlá. Podél ní vedla asi 8 km dlouhá promenáda. Začínala velkou písečnou dunou, kam byl vstup zakázán kvůli královskému paláci (byli jsme odsud vyhnáni stráží) a na druhé straně končila přístavem – Agadir Marina. Pozvolný vstup do oceánu a extra jemný písek. Žádné chaluhy jako tomu bývá např. v Tunisu, vás tady nepotkají. S potápěním nepočítejte, moře je trochu zakalené (ne však špinavé!), ale o to víc si užijete cca půlmetrové vlny, ve kterých se dá úžasně dovádět. Když odplavete o kousek dál do hloubky, budete pořád stačit, ale dá se zde i pěkně zaplavat. Na pláži, ač je opravdu obrovská, je přes den dost plno. Je tam zejména plno místních (Maročanů), prodejců a pravidelně tam projíždí policie nebo vojsko na čtyřkolkách (nic spojeného s policií nebo vládou nesmíte v Maroku fotit - na to by vás měl delegát upozornit, jinak hrozí zabavení fotoaparátu, donucení vymazání fotky či další nám neznámé tresty). Prodejců je zde opravdu hodně. Nabízí čaj, kávu, koblihy, donuty, slané sendviče a další pochutiny či různé druhy zboží. Večer taky drogy. Dále vám budou často nabízet telefony a tetování henou. Na pláži se vyskytuje spousta omladiny, která hraje kopanou na desítky možných způsobů. Trochu menší Brazílie. Naše hotelová pláž byla maličká, ale plně dostačující. Byly tu zdarma lehátka, slunečníky i ručníky. Navíc se k ní dostanete pouze přes místní promenádu, takže si můžete kdykoliv skočit do hotelového baru pro drink a odnést si ho na pláž. Vstup z pláže do hotelu hlídá ochranka, ta vám ráda otevře branku. Za ní se nacházejí sprchy a koš pro vrácení ručníku. Ručníky též půjčují zvlášť u bazénu, kde probíhá i animační program.

Okolí hotelu  průměrně (4,5/5)

Jeden z hlavních důvodů, proč vůbec do Agadiru jet, je samotné město. Je tam spousta míst, která stojí za to navštívit. Mezi ně patří tzv. Ptačí údolí, což je místní zoo, kam je vstup zdarma. Co se ptactva týče, najdete tam nepřeberné množství druhů – což znamená konkrétněji papoušky, slepice, kachny, holuby, korely, andulky, pštrosy,… (pro nás celkem běžné). Dále jsou zde taky klokani, opice, kočky, místní kozy,… Určitě doporučujeme navštívit. Bylo zde velmi plno. Shodou okolností jezdí právě od vstupní brány do místní zoo okružní vláček, který vás vezme na okruh po části města na asi 35 minut. Cena za dospělého je 18 MAD, dítě 12 MAD (1 MAD = 2,5 CZK). Co se týče dopravy všeobecně, můžete se v Agadiru pohybovat pěšky, všechno je cca do jedné hodiny chůze. Každopádně je škoda nevyužít jejich místní taxi službu, která se dělí na dvě části. První jsou malá oranžová autíčka, která vezmou maximálně 3 pasažéry. Nástupní taxa je 5 MAD a přes celé město vás svezou přes den za 15 až 25 MAD. Večer je cena trochu dražší, počítejte kolem 20 až 40 MAD. Ale i tady se dá smlouvat. Druhým typem přepravy jsou bílé Mercedes taxi, které jsou dražší, mají tarifní ceny, uvezou až 5 lidí plus řidiče a co je důležité, jezdí i za město. To ty oranžové ne, ty jsou jen městské. Pokud jedete jen ve dvou, může se stát, že taxikář cestou přibere i někoho dalšího, udělá s vámi okruh a pak vás odveze tam, kam jste chtěli původně dojet. Blinkr se na kruhových objezdech dává v Maroku na druhou stranu (směrem do kruhového objezdu). Můžete si půjčit i kolo, na hodinu kolem 20 MAD. Skútr vyjde cca na 50 MAD na hodinu nebo 150 MAD na den. Auto stojí v přepočtu kolem 1000 CZK na den. Veřejná WC jsou turecká, takže si nesednete a dáte za ně 1 MAD. Další místo, které určitě stojí za to navštívit, je jejich hlavní tržiště „Suk El Hat“. Je to něco jako SAPA Praha jen v trochu jiném, lepším a originálnějším provedení. Připravte si velkou dávku nervů a energie na smlouvání. Někdy jdou prodejci klidně až na 1/5 nebo i 1/6 původní ceny. Jindy nejdou ani pod půlku, a když chcete cenu nižší, prostě se zbožím seknou o stůl nebo o zem a pošlou vás pryč. Je to vážně zábava. Určitě se vyplatí obejít více obchodů a zkusit usmlouvat nejnižší cenu. Často na ně platí argument, že jste stejné zboží viděli v jiném krámku za cenu, kterou chcete. Nebo vytáhnout určitý obnos (vámi předem stanovený) a říct, že víc u sebe prostě nemáte. Cena oranžového taxi na tržnici Suk El Hat z Atlas Amadilu byla 20 MAD a jste tam během pár minut. Pěšky je to něco přes půl hodiny. Určitě se podívejte i do části, kde prodávají ovoce a koření. Když už nic nekoupíte, tak je to minimálně zážitek na celý život. Bez návštěvy místního MC Donaldu by to nebyla ta správná dovolená. My měli v našem okolí celkem tři. Jeden z nich je při ruce hned na promenádě, asi v její půlce. Tak plno, jako bylo v tomto MCD ve večerních hodinách, jste v žádném českém určitě nezažili. Zajděte si tam alespoň na zmrzlinu nebo nějaký burger (mají vlastní Arabian Burger). Místí lid je hodně přátelský a je vidět, že mezi sebou mají dobré vztahy. Často se drží za ruce a hezky spolu komunikují. Více si váží okolí a tráví hodně času s rodinou. Všechny ženy jsou zde samozřejmě zahalené.

CK a výlety

Na téhle dovolené jsme byli s CK B*** S*** a s přístupem delegátky jsme byli na 120% spokojeni. Ihned po příletu jsme dostali kompletní dokumentaci s užitečnými informacemi a podrobnou mapou města. Druhý den následovala schůzka, kde jsme se dozvěděli všechno a ještě něco navíc. Můžeme jedině doporučit. Zaplatili jsme si i jeden výlet k vodopádům Immouzer, což vyšlo asi na půl dne. Cena necelých 800 Kč na osobu. Jedete údolím ráje, necháte si okousat nohy rybkami odrůdy Garra Rufa, které jsou všude v řece a k tomu si dáte šťávu z čerstvě vymačkaného pomeranče. Opravdu ráj! Vodopády jsou sice vyschlé, ale i tak je to krásný výlet a v jezírku pod nimi se dá i příjemně schladit.

Celkový dojem  průměrně (4,1/5)

viz výše

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 19
z 24 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Souss Massa - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání