Napsat recenzi

Super dovolená

Recenze hotelu Be Live Collection Saidia Resort ***** (Maroko - Saidia - Saidia)

Hodnocení:
průměrně: 4,1/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2013
Přečteno: 890x
Recenze se líbila: 561 čtenářům
Fotografie: 2
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Z pláže Z pláže
  • Po promenádě k Saidii Po promenádě k Saidii

Po dlouhé době první hotel, kam bychom jeli klidně znovu.

Ubytování  průměrně (4,4/5)

Krásné, prostorné pokoje, v koupelně samostatná sprcha i vana, k dispozici sprchový gel, šampon na vlasy, mýdlo na umyvadle, fén i zrcátko s pohyblivým ramenem na zdi. Moderní plochá satelitní televize s mnoha programy (bohužel ne v angličtině). Individuálně ovládaná klimatizace fungovala bezchybně. Všechny věci (plavky, ručníky, atd.) se mohly sušit i na věšácích terasy v přízemí přes noc, nic se neztrácelo, stejně jako přes poledne jsme mohli nechat všechny věci na lehátku u bazénu a odejít na oběd.

Strava a stravování  průměrně (4,2/5)

Chutnalo mi vše, nestály se fronty na jídlo, vše se pravidelně doplňovalo. Výběr byl i v noci kolem 22,00 hod. Stoly se okamžitě po dojedení uklízely pro další hosty. V restauraci nikdy nebyl nepořádek ani na zemi, ani na stolech. Několik druhů ryb, různá masa pečená i grilovaná, omáčky, rozmanité přílohy, vynikající zákusky, spousta zeleniny a ovoce, zmrzlina. Polévky jsme neochutnali, protože je moc nemusíme. Vynikající sýry, vejce na několik způsobů, džemy, výborné jogurty, vždy výběr čerstvého sladkého i slaného pečiva, máslo. K pití úplně vše - neperlivá voda v malém i velkém balení, limonády, nealko i alko koktejly, víno, destiláty.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,3/5)

Animační programy nás moc nezajímaly, takže je nebudu hodnotit. Bazény čisté, jen dost mělké na plavání (spíše pro děti nebo relax v teplé vodě). Lépe nám vyhovoval bazén bez animátorů pro klidný odpočinek (u druhého bylo dost hlučno celý den). Ping pong, tenis, volejbal, petang. Personál velmi ochotný a snaživý, nevnucovali se a nevyžadovali bakšiš (jak je jinak zvykem v jiných arabských zemích). Vždy dokonale uklizeno ať v areálu hotelu nebo na pokojích (každý den nám ustlali jiným způsobem, denně měnili ručníky a osušky bez upomínání, v průběhu týdne i několikrát povlečení na postelích). K dispozici je také půjčovna horských kol za mírný poplatek (pouze v místní měně) a vratnou zálohu v eurech.

Pláž a moře  průměrně (4,3/5)

Krásná písčitá pláž, čisté moře, po ránu při procházkách se našly i mušle. Jen poslední den se nedalo koupat v moři pro velké vlny po noční bouři, která nahnala k břehu i nějaké chaluhy, které tam v jiné dny vůbec nebyly (do rána to převrátilo i slunečníky do bazénu).

Okolí hotelu  průměrně (3,7/5)

Do Mediny půl hodinky pěšky po promenádě (veřejné osvětlení se rozsvěcí až kolem 21,15 hod., ale tma je už o hodinu dříve), kde je supermarket se základními potřebami a potravinami (převážně tam nakupují jen tuzemci, berou místní měn u hotově nebo platbu kartami pouze typu VISA). Na druhou stranu do Saidie je to asi 3/4 hodinky rychlejší chůze kousek po promenádě a dále po chodnících městečka naprosto bezpečně (nikoliv tedy po silnici, jak nás původně informovala delegátka). Vše dobře osvětleno. V ulicích městečka pře velké množství místních dovolenkářů (ubytovaní převážně ve stanech místního kempu) překvapivě čisto, bez odpadků. Tržnice s obvyklým sortimentem (asi jako u nás mají Vietnamci), ale na druhou stranu i spousta luxusních restaurací kolem přímořské promenády. Na konci promenády už je alžírská hranice.

Jiné procházky na tyto dvě strany bohužel nepadají v úvahu (v sousedství je jen hotel Iberostar).

Celkový dojem  průměrně (4,1/5)

Pěkná, klidná dovolená v čistém prostředí, vhodná i pro rodiny s dětmi. Není ani nutné měnit peníze na místní měnu. Chybí jen větší zábavní možnosti po večerech, každý se musí nějak zabavit sám, pokud nemá s sebou přátele nebo ho nebaví animační večerní programy, které jsou ve všech hotelech téměř stejné.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 32
z 46 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Saidia - nejlepší hotely

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání