Napsat recenzi

Be live Grand Saidia

Recenze hotelu Be Live Collection Saidia Resort ***** (Maroko - Saidia - Saidia)

Hodnocení:
průměrně: 4,1/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2016
Přečteno: 597x
Recenze se líbila: 571 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Dovolená, kterou bych si nezopakovala. Služby restauračních zařízení neodpovídají pěti hvězdám ani v arabském světě, pláž je divoká, neuklízená, bez sociálního zařízení a sprchy. Také v hotelu nejsou žádní Němci, Francouzi nebo Angličani, prostě takový česko-slovensko-italsko-portugalský bordel.

Moc nechápu, jak někteří lidé mohou dovolenou v tomto hotelu považovat za skvělou, podle mě jde o slabší průměr.

Ubytování  průměrně (4,4/5)

Ubytování standardní, novější nábytek (prý 5 let), pokoje čisté a vymalované, úklid a výměna povlečení a osušek v pořádku. Na našem pokoji chyběly v koupelně skleničky a popelník na balkoně, musely jsme si zajistit samy. Rovněž malá lednička vůbec nechladila. Klimatizace funkční, ale skoro jsme ji nepotřebovaly - příjemné, ne příliš horké klima - termín dovolené 22.6. až 6.7.2016.

Strava a stravování  průměrně (4,2/5)

Stravování obvyklé v arabském světě, sortiment jídel stále stejný nebo často se opakující, vždy v pátek marocká kuchyně. Často ryby - některé skvělé ! Za plus považuji fresh juice (pomeranč, ananas, kivi, mango, tropic), dobré capuccino, celkem dobré pivo a bílé víno, sortiment míchaných nápojů (mojito, pinacolada, koktejly a pod.)

Služby personálu v restauracích a barech jsou většinou zcela neprofesionální, počty personálu jsou sice vysoké, avšak nemají asi žádné zkušenosti s prostíráním, servírováním a obsluhováním. Snídaně v bufetu Safran (sezení venku), kdy jsme téměř každý den sháněli slánku, kávovou lžičku, nůž k příboru, popelník a třeba také čistou skleničku a vodu, patří k mým nezapomenutelným zážitkům. Večer to bylo podstatně lepší, protože jsme objevili usměvavého a ochotného číšníka, který měl asi nějakou praxi.....tak jsme se beze slov hravě domluvili......my eura, on pro nás perfektní servis.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,3/5)

V zahradě hotelu jsou dva bazény, jeden s hudbou a animátory, druhý klidnější, vždy byla volná lehátka, Dále hotel provozuje restauraci Safran (bufetové stravování), dvě restaurace a la carte, bar u bazénu s celodenním snackem (to nám bohatě stačilo místo oběda, i když každý den skoro stejné jídlo), Sport bar s provozem do 5 hodin ráno, bar u druhého bazénu, který byl v době naší dovolené zavřený, lobby bar ve vstupní hale a marockou kavárnu (pouze marocká káva a čaj). V hotelu je jeden butik s velmi omezeným sortimentem a strašlivě kýčovitými suvenýry. Dále jsou v hotelu procedury SPA, ale ty jsem nezkoušela. Personál není neochotný, ale anglicky se domluvíte pouze na recepci.

Pláž a moře  průměrně (4,3/5)

Moře je krásné, občas vlny, čistá voda, v období naší dovolené ještě dost studená, až příliš pozvolný vstup. Pláž má velmi jemný píseček, plastová tvrdá lehátka a slunečníky, neexistuje nejen plážový bar, ale ani sprcha a sociální zařízení. Pláž je pár metrů od hotelu, přes promenádu. V plné sezóně asi nebude kapacita lehátek a slunečníků dostačující.

Okolí hotelu  průměrně (3,7/5)

V okolí hotelu celkem nic není, v blízkosti je podobný resort Iberostar, cca 10 km vesnička Saidia. Hotel je vzdálen cca 60 km od letiště Oujda, což je nejbližší větší město.

Oblast je tedy vhodná pro plážovou dovolenou strávenou v resortu, v okolí nejsou žádné možnosti zábavy ani nákupů, navíc v době naší dovolené byl ramadán.

Funguje nějaká autobusová doprava (prý nahodile, ne podle jízdního řádu) a taxíky. Od hotelu jezdí turistický vláček do uměle vybudované mariny, ale v době ramadanu pouze jednou denně večer.

Celkový dojem  průměrně (4,1/5)

Celkově jsem pobytem v hotelu zklamaná, dovolená byla sice krásná, ale jenom proto, že to byla dovolená -:). Možná, kdyby se zlepšily služby, dostal by se hotel aspoň o level výš, to by ovšem musel organizovat nějaký evropský, nikoliv arabský management.

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 32
z 46 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Saidia - nejlepší hotely

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání